香港band友討論區 hkbandmusic.com

查看: 913|回復: 9

提防樂器騙案

alvindoff 發表於 2014-6-6 13:05:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
[size=15.454545021057129px]原帖發起人
https://www.facebook.com/bho.chery?fref=nf

請轉發,我一早已經封左老千賣家個ac佢睇唔到
但唔排除有分身
有位叫陳嘉龍賣野係老千來,叫人過數比訂唔比貨唔退錢
佢提供架銀行ac同電話都係人地,唔係佢本人

787-192871-882 恆生bank 姓zhuang gui xxxxxxx
97225520 佢叫人一係去西貢面交,一係過數比一半訂,
再搵快遞當日送到 其實咩都冇,已經有巴打中招
點解我會知?
因為我都pm過老千賣家支carvin結他,但我最後冇買到
佢不停要求我過數,我要求同佢西頁交易佢唔理我
有位巴打見我係老千賣家post下面留言叫大家小心就pm我問
不過果時巴打已經過左半數訂金先問我
點解咁肯定?因為巴打同我講果時已經過左數
但係老千賣家仲叫我比訂,先比先得
97225520電話係打到,但不是賣家本人,我打過去問
機主原來數年前開始都有人用佢電話當交易電話比人,
不停賣game a/c ,賣耳機來千人
而機主本人都接受過警方調查,
邊位巴打唔講喇,佢認為好柒但怕其他人中招就叫我同大家講
本身我都pm過版主我依個懷疑,叫版主留意下當心點,
但可能冇證質證明
ps 巴打不是我
以下係機主send比巴打幾張圖證明交易同佢無關

評分

查看全部評分

DLLM 發表於 2014-6-6 17:29:26 | 顯示全部樓層
以後要小心
xxxbb 發表於 2014-6-6 18:32:59 | 顯示全部樓層
一手錢一手貨最好!個AC仲要係大陸人名都仲入錢?響呢度會安全D
呀沈bass 發表於 2014-6-6 19:20:33 | 顯示全部樓層
THX~
King_wong 發表於 2014-6-6 19:43:17 | 顯示全部樓層
有個Tak Tak成日入淘寶野係FB二手區賣呃9人
Shears 發表於 2014-6-6 21:00:24 | 顯示全部樓層
5# King_wong

中國名牌德魯拉!!!火焰高度一米八!!!
997766 發表於 2014-6-6 23:27:16 | 顯示全部樓層
5# King_wong 做埋2手樂理
pw1884 發表於 2014-6-7 15:02:18 | 顯示全部樓層
Thanks for reminding.

買o羊都好,如要落定,都要小心
kenny9288 發表於 2014-6-7 19:39:48 | 顯示全部樓層
fung.b 發表於 2014-6-9 17:22:42 | 顯示全部樓層
咁衰格都有嘅?
kenny9288 發表於 2014-6-7 19:39

真係衰,不過我買野都會睇 通利,淘寶,ebay 價,比較左先買