香港band友討論區 hkbandmusic.com

返回列表 發新帖
樓主: admin

管理員Admin 回歸

chunmusic 發表於 2014-6-3 08:10:31 | 顯示全部樓層
其實lee度都仲多人. 不過9成係睇買賣~
edmondandck 發表於 2014-6-3 10:44:37 | 顯示全部樓層
個人意見 ~
係新手區/ 結他討論有一些會員開 post 問問題, 我見好多都冇回覆, 如果可以多些會員/ 前輩留言, 相信可以增加新手/ 舊會員踴躍度...

另外可以考慮每2星期/ 每個月增加一些教學/ 分享 You Tube 上搵到有趣既結他資訊/ 結他最新器材既資訊...

都讚成用新版面的, 可以俾大家有新感覺.

純粹個人意見, 不喜勿插...

評分

查看全部評分

fantasticfan 發表於 2014-6-3 13:25:31 | 顯示全部樓層
綜合各人意見,同我自己見解~

1. 整到app 當然最好,方便人們用手機睇
2. 不用login 都可以睇post,增加人流
3. 多出新post , 唔好成日叫人睇舊post、搵舊文,不如admin 整理下d資料,出返多d"置頂post" 好過。
"結他教學及實用資料" 果名就好勁,原來入到去得咁少野
4. 感覺上lei 到係大既吹水區,可否令到佢感覺上專業d?
5. 太多規舉,例如: 買賣區, 有規舉當然好,迫到人出post 時要跟,但變相都會令人覺得麻煩,fb 買賣區除左人流多之外,出post 仲好快。
6. Fb + 討論區 有冇得考慮? fb 做宣傳,到可以係fb share d 精華post ,吸引到多d 人入黎

純粹個人意見, 不喜勿插

評分

查看全部評分

Charlie 發表於 2014-6-3 23:01:03 | 顯示全部樓層
呀沈bass 發表於 2014-6-4 08:36:08 | 顯示全部樓層
小的吉他 發表於 2014-6-4 19:01:24 | 顯示全部樓層
fb上地人好雜,同埋好唔專業,有問題問葛時候,鍾意起哄,睇熱鬧多
HKB上葛人專業點,和善點
個人不建議用fb個种版麵同方式
HKB需要自己的版麵風格

評分

查看全部評分

CKM 發表於 2014-6-6 11:12:58 | 顯示全部樓層
fannyparkman 發表於 2014-6-7 13:50:10 | 顯示全部樓層
jackass 發表於 2014-6-8 11:21:40 | 顯示全部樓層
少少意見
咩區都好,啲人問親關於器材意見,太多人連試都未試過就亂比comment

“好似係““聽講話“呢啲真係呢。。。

太少有質素嘅意見,太多尻嗡當秘笈了

雖然呢度係討論區,但係都唔係咁囉

呢個問題由初代黑底HKB到依家都係冇變過

而買賣區又係,大陸文化侵蝕嚴重

大量收買佬喺度收貨,寫明“不議價“都仲要係咁壓價

賣家真係好冇隱的,咪轉埸去Facebook賣囉

另外,資訊性嘅post實在太少

嗰時開始整個教學區大家都好期待的

依家根本冇乜update過咁,爛尾味甚濃呀

其實睇得出各版主都有盡力做好個論壇,但奈何。。。

評分

查看全部評分

alantong2 發表於 2014-6-9 23:12:45 | 顯示全部樓層
手機apps
woodychiu1314 發表於 2014-6-17 11:33:55 | 顯示全部樓層
支持出多D資訊性既POST,教學POST等等.(最好不定時更新/出新既)
可以吸引多D人上黎(包括小弟XD)
owen515 發表於 2014-6-17 11:47:02 | 顯示全部樓層
mindagap 發表於 2014-7-4 01:11:00 | 顯示全部樓層
個網做咩變哂, 仲要上唔到搵人夾BAND個PAGE