香港band友討論區 hkbandmusic.com

查看: 3249|回復: 32

管理員Admin 回歸

admin 發表於 2014-6-1 03:42:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
Admin 回歸.將會有連串改革和版務重組行動.
請各管理員、版主、會員盡情將對未來意見和過去不滿講出(接受粗口).感激大家既支持.
葉子飄落 發表於 2014-6-1 09:39:13 | 顯示全部樓層
Big-Blind 發表於 2014-6-1 10:31:44 | 顯示全部樓層
Big-Blind 發表於 2014-6-1 10:42:52 | 顯示全部樓層
攪興旺d,一向都係難題,我諗集中d照顧下d新手,將以經唔活躍既版主退晒役,重新新選翻d新版主,等d有經驗又有實力而又有心既朋友幫手做下,得閒開下post,暫時係諗到咁多,大家都俾下意。

評分

查看全部評分

ianmusic 發表於 2014-6-1 13:12:27 | 顯示全部樓層
hkbandmusic 冇 big blind點成事
xxxbb 發表於 2014-6-1 13:16:14 | 顯示全部樓層
i
xxxbb 發表於 2014-6-1 13:16:16 | 顯示全部樓層
i
xxxbb 發表於 2014-6-1 13:16:21 | 顯示全部樓層
i
nikotong 發表於 2014-6-1 15:17:02 | 顯示全部樓層
改一改個版面,有個新架外表新氣息,先取消買賣區reply扣分,之後睇情況先再諗實唔實行,其實最好就upgrade個discuz 個version,因為個版本已經係2009年的version。另外再大家諗諗攪好佢,support you。

評分

查看全部評分

k30300201 發表於 2014-6-1 15:26:01 | 顯示全部樓層
kennyg 發表於 2014-6-1 17:26:59 | 顯示全部樓層
支持upgrade 個 forum
另外既然壇主有連串改革 會唔會有實質行動可告知
HKB 新轉變 希望少D鬧交
小的吉他 發表於 2014-6-1 18:11:45 | 顯示全部樓層
我覺得有D經常沒人登陸葛版塊可以取消
另外可以增加一個設備評測版塊,寫得好的評測,版主可以加精
因為好多Band友買設備都需要上YouTube睇vedio,
如果我地hkb有呢個,可以增加好多新會員

評分

查看全部評分

tinytim471 發表於 2014-6-1 18:23:18 | 顯示全部樓層
Big-Blind 發表於 2014-6-1 22:53:03 | 顯示全部樓層
5# ianmusic
HKB叔父輩結他性手醫人哥
Big-Blind 發表於 2014-6-1 22:54:57 | 顯示全部樓層
改一改個版面,有個新架外表新氣息,先取消買賣區reply扣分,之後睇情況先再諗實唔實行,其實最好就upgrade個discuz 個version,因為個版本已經係2009年的version。另外再大家諗諗攪好佢,support you。
nikotong 發表於 2014-6-1 15:17

樓主| admin 發表於 2014-6-1 23:50:28 | 顯示全部樓層
首先要多謝大家支持,目前大家所提出既意見都有在我的計劃之內,所以大家既意見我亦會采衲既並執行既,
亦都好高興,我們的想法都好接近,亦証明小弟的管理方針應該沒有錯.
目前有好多計劃未能一一告訴,但我可以確定呢個Forum規模會辦得更大.

希望大家繼續提供意見.
carlos 發表於 2014-6-2 03:32:34 | 顯示全部樓層
見admin開左d新版塊.  (電子/ 古典) very good a
如果forum 叫 hongkongmusician  可能更吸引
唔係得band仔先入來
omg1212 發表於 2014-6-2 22:44:21 | 顯示全部樓層
upgrade 個壇...整個 smart phone view website

最好set 返 如果冇login 下,都可以睇返個website d post (e.g. 吹水區...新手區...等等)

評分

查看全部評分

guitar-jj 發表於 2014-6-2 22:50:42 | 顯示全部樓層
hkb 轉做fb version 可能仲有得救...
kennyg 發表於 2014-6-3 00:44:46 | 顯示全部樓層
hkb 轉做fb version 可能仲有得救...
guitar-jj 發表於 2014-6-2 22:50

未必, 可能有手機app睇會好D
始終fourm "討論" 回答會比較全面
Facebook 冇錯即時回應係好好
但係一多 追post都難