香港band友討論區 hkbandmusic.com

樓主: kwhong

彈guitar彈到俾人搞,求意見

chungchung 發表於 2013-4-27 18:57:14 | 顯示全部樓層
去管理署搵經理叫埋樓上個mk仔去你門口 & 佢屋企聽個聲量, 如果真係細聲, 管理署知點做

同埋唔開amp邊有聲, 條mk咁都嘈, 咪即是連講野出聲都唔得, 擺到明係佢玩野
GreenMile 發表於 2013-4-27 19:12:32 | 顯示全部樓層
如要威又要戴頭盔,你唔係真係驚佢吹雞呀? 比著我就直程上去理論,口角唔得咪再睇下點囉,你明嫁
ahkwan 發表於 2013-4-27 19:30:04 | 顯示全部樓層
樓上爆粗爆到你都聽到禁都唔細聲喇,你應該可以投訴反佢

各位師兄都有個錯誤諗法, 事實上係無[咩幾點至幾點內可以嘈得]呢回事, 我都遇過呢啲問題, 當時我直接打去最近既差館, 問過2位阿SIR, 2個都好肯定咁講, 只要人地覺得你騷擾到佢, 即使係任何時候都好, 人地都有權報警投訴
lok0114 發表於 2013-4-27 08:12
肥仔穎 發表於 2013-4-27 19:31:08 | 顯示全部樓層
唔明樓主 點解唔係自己既bed room練 總之唔好比佢見到
eddy2dee 發表於 2013-4-27 19:33:08 | 顯示全部樓層
我教你, 如果佢講粗口, 手指指, 話吹雞呢d 咁既說話, 你報警話有人騷擾你, 你覺得受安全可能受威脅, 想差人黎睇下.

情況持續你就錄低佢啦, 然後去報案/備案. 普通襲擊 (common assault) 係拉得既, 而且唔使你有受 ...
Zulis 發表於 27-4-2013 12:54

你個人無受傷係無可能做到普通傷人,但係如果佢嚮晒朵話係邊瓣跟邊個,又話吹雞呢d就可以,
自稱3合會成員都已經可以拍佢一碌至三碌,同埋依家自稱3合會成員係一定要入去受,
一定走唔甩,但係就要睇差佬個邊肯唔肯實牙實齒做佢
 樓主| kwhong 發表於 2013-4-27 20:04:24 | 顯示全部樓層
39# yktam
一窗之隔好易分
 樓主| kwhong 發表於 2013-4-27 20:06:59 | 顯示全部樓層
唔明樓主 點解唔係自己既bed room練 總之唔好比佢見到
肥仔穎 發表於 2013-4-27 19:31

唉~就係係bed room...
 樓主| kwhong 發表於 2013-4-27 20:10:51 | 顯示全部樓層
我夜晚唔入Amp就哄彈都有人投訴啦而家一個星期玩一日
xxxbb 發表於 2013-4-27 12:11

師兄右係唔插m都俾鄰居投訴??
rockin 發表於 2013-4-28 09:58:36 | 顯示全部樓層
我係自己家用耳筒插入個amp練習,結他發出只係撥線聲,家人都話吵嘈,一字咁淺,只要有人唔中意你玩結他,你點樣玩都係嘈
ray1110hk 發表於 2013-4-28 11:32:32 | 顯示全部樓層
幫鄰居叫外賣是常識吧
zybo33188800 發表於 2013-4-29 07:36:40 | 顯示全部樓層
住劏房啦
開DISCO都理唔到你丫
positiveroy 發表於 2013-4-29 11:04:24 | 顯示全部樓層
你樓上果位好大壓力
yundi79 發表於 2013-4-30 11:45:33 | 顯示全部樓層
有冇可能呀 ?? 電結他唔插AMP , D 聲仲細過電視機, 有冇可能聽到呀 ???
Zulis 發表於 2013-4-30 17:19:17 | 顯示全部樓層
I cant tell you what I do, but you will have to trust me on this.

common assault 唔係 assault. 唔使有injury, 亦唔使有contact.

你個人無受傷係無可能做到普通傷人,但係如果佢嚮晒朵話係邊瓣跟邊個,又話吹雞呢d就可以,
自稱3合會成員都已經可以拍佢一碌至三碌,同埋依家自稱3合會成員係一定要入去受,
一定走唔甩,但係就要睇差佬個邊肯唔肯實牙 ...
eddy2dee 發表於 2013-4-27 19:33
tsuki0624 發表於 2013-4-30 18:18:23 | 顯示全部樓層
我同樓上一樣..從來從來冇人投訴過...半夜3點4點彈都冇人出聲
tsuki0624 發表於 2013-4-30 18:22:06 | 顯示全部樓層
睇錯左唔係樓上果個..係上一頁果個>"<
23905970 發表於 2013-5-1 11:18:03 | 顯示全部樓層
好彩我都冇比人complain過......
可能我都老爺Silverface開盡都唔係太大聲.......
健仔 發表於 2013-5-1 11:33:15 | 顯示全部樓層
成日都見到有人比人投訴
我彈左咁多年自問都唔算細聲
都仲未比人投訴過
我真心覺得我呢邊真係好好
beeofh 發表於 2013-5-1 22:37:27 | 顯示全部樓層
忍讓下,人地係古惑仔,有咩攪到自己和家人就無謂,去band房玩&#25886;!
kennethsze01 發表於 2013-5-2 04:28:00 | 顯示全部樓層
Close windows
Or 買部1959 Marshall head
開爆volume嘈_佢

)