香港band友討論區 hkbandmusic.com

查看: 22243|回復: 152

show me your amp again

admin 發表於 2010-6-2 16:39:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
有興趣的 , 有新野的 , 歡迎分享
藍調人 發表於 2010-6-7 15:07:48 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖
demon_fashion 該用戶已被刪除
demon_fashion 發表於 2010-6-13 23:15:10 | 顯示全部樓層
lapz 發表於 2010-6-14 20:56:33 | 顯示全部樓層
新玩具

登錄/註冊後可看大圖
chunmusic 發表於 2010-6-17 00:00:10 | 顯示全部樓層
新玩具

登錄/註冊後可看大圖

lapz 發表於 2010-6-14 20:56

how is the sound ?
ryu 發表於 2010-6-17 00:16:16 | 顯示全部樓層
新玩具

登錄/註冊後可看大圖

lapz 發表於 2010-6-14 20:56

WA!!!!!
理閪佢咩聲吖.....型撚左先啦.!!!!!
lapz 發表於 2010-6-17 15:43:16 | 顯示全部樓層
tomlee買真係貴好多, 美國定價US$899, 香港賣HK$11000, 打左85折都要$9350.  如果想買, 去美國訂返來好過, 連運費分分鐘都平過tomlee, Clean, vox同fender mode好正, high gain就真係覺得麻麻, 可能係我唔太識set.

小弟有兩支結他, 我覺得呢個amp同PRS CU24好唔夾, 我覺得太過muddy, 反而支fender mim strat就好夾, 可能呢個amp唔太夾humbucker pickup.

小弟覺得, 如果鐘意high gain的朋友, 可以唔洗理呢個amp, 但鐘意vox同fender amp的朋友, 真係可以一試.
demon_fashion 發表於 2010-6-17 23:36:04 | 顯示全部樓層
HEI@GRIN 發表於 2010-6-17 23:37:54 | 顯示全部樓層
會唔會係用黎打ORANGE TINY TERROR/ DUAL TERROR 的MARKET?
lapz 發表於 2010-6-18 09:40:02 | 顯示全部樓層
8# lapz
咁呢隻算唔算係 vintage 聲既amp?
demon_fashion 發表於 2010-6-17 23:36

我又唔會用vintage來形容佢, 只係覺得low gain表現比high gain好, 如果要玩metal野, 加多隻overdrive/distortion會好好多.
lapz 發表於 2010-6-18 09:41:25 | 顯示全部樓層
會唔會係用黎打ORANGE TINY TERROR/ DUAL TERROR 的MARKET?
HEI@GRIN 發表於 2010-6-17 23:37

yes, 其實有好多廠都有出lunch box amp.
barryyuen 發表於 2010-6-25 15:01:29 | 顯示全部樓層
HND 20W 全膽 + 橙 ppc112 cab
複製 -http_imgload1.jpg
eddy2dee 發表於 2010-6-25 16:48:37 | 顯示全部樓層
我用緊呢隻咋

登錄/註冊後可看大圖
demon_fashion 發表於 2010-7-13 02:44:50 | 顯示全部樓層
idiot333 發表於 2010-7-13 09:35:35 | 顯示全部樓層
15# demon_fashion
hahahaha, congrats~~~hohohohoho
joejoechow 發表於 2010-7-16 18:29:16 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖
brianjericho 發表於 2010-7-17 00:05:22 | 顯示全部樓層
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
joejoechow 發表於 2010-7-17 09:31:05 | 顯示全部樓層
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
速彈喵喵 發表於 2010-7-20 00:05:12 | 顯示全部樓層
終於.............

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
demon_fashion 發表於 2010-7-20 00:06:06 | 顯示全部樓層