香港band友討論區 hkbandmusic.com

樓主: IcE

[交流] 買effect中伏既次數統計

majai214 發表於 2012-7-19 15:29:52 | 顯示全部樓層
好彩, so far冇出過事
veo777 發表於 2012-7-21 18:33:56 | 顯示全部樓層
Always think about resell value~~ I always sell it after testing, if I dont like it.
Just make sure you buy at a good price~就唔會中伏...(Apply for 買二手)

買新野自己就要做多d reseach,去試..就少d機會中..
eddy2dee 發表於 2012-8-3 19:40:26 | 顯示全部樓層

仲搵緊?咁你依家用緊邊隻distortion pedal?
我自已就用完tonebone plexitube之後就一路都搵唔到第2隻可以好過佢,
試過將佢放出去,諗住換過隻,點知試極都無隻掂,結果都係乖乖地俾反2千幾銀通利,
買反隻新既反黎
rm2529 發表於 2012-9-23 13:09:01 | 顯示全部樓層
Mxr distortion plus
barnard 發表於 2012-10-24 21:51:21 | 顯示全部樓層
試過一次,都係網上買,同預期相差好遠...
positiveroy 發表於 2012-10-26 11:39:11 | 顯示全部樓層
買effect衝動是魔鬼
袁子彈 發表於 2012-11-12 00:52:40 | 顯示全部樓層
其實除左聲底之外,點識set都好大學問.
我買左dist返泥, 一開頭唔識set搞到好雞,之後慢慢摸熟知道搭邊隻會係點樣先做到自己要既聲,先好返好多
terrychan1983 發表於 2012-11-13 18:23:01 | 顯示全部樓層
2次
Xtremezz 發表於 2012-12-7 16:31:45 | 顯示全部樓層
最慘係買番黎同自己條pedal chain set 極都set唔靚....
carlos 發表於 2012-12-8 03:44:04 | 顯示全部樓層
1次都冇
聽好多DEMO 睇晒REVIEW先買
再慢慢SET就搵到隻聲
肥仔穎 發表於 2013-1-23 09:42:24 | 顯示全部樓層
何解會中伏 咩意思
Karl_C 發表於 2013-1-27 23:53:07 | 顯示全部樓層
應該咁講la~~~我買pedal一定係試得好清楚先買既,同埋用幾隻唔同amp試先去馬,中伏機會就相對低~
至少都E+ 買左番屋企試之後都未有過中伏既感覺~~
最多都係用用下覺得都未係要想既聲,跟住再放番出去咁~~
alex_shiaw 發表於 2013-2-23 10:08:01 | 顯示全部樓層
其實中唔中伏都無所謂.....只要唔係太貴, 放番俾其他人, 都唔會點蝕........
NickL 發表於 2013-2-23 13:16:54 | 顯示全部樓層
我淨係買過一隻就係Boss ds2
都ok吖 唔算中伏~
miseykw 發表於 2013-2-23 13:22:15 | 顯示全部樓層

我冇買一隻隻既地雷
淨係買左GT100
感覺良好,冇中伏feel
spike.rifle 發表於 2013-3-7 23:44:05 | 顯示全部樓層
have a metal zone when in the very beginning, no sense of tone, though thats good.....
found out that things sucks.... Now Im using GT100
monohgc 發表於 2013-3-20 18:53:08 | 顯示全部樓層
AkiSama 發表於 2013-3-24 22:30:17 | 顯示全部樓層
我搵有經驗既人幫我睇@@
無中到
keylai 發表於 2013-3-24 22:40:51 | 顯示全部樓層
我經常中,而且很多

評分

查看全部評分

vadar0503 發表於 2013-4-16 20:47:09 | 顯示全部樓層
奶過一次野....係BOSS ME-25, D聲勁尖....可能係我唔識駁